Johnny Flynn – Raising the Dead

Johnny Flynn, bekend van de serie Lovesick (o.a. te zien op Netflix), brengt op 24 maart zijn nieuwe album Sillion uit. De openingstrack ‘Raising the Dead’ van het album is nu als eerste single uitgebracht. Het klinkt heel luguber, maar er zit een emotioneel verhaal achter.

Een warme stem en zijn ‘slow burning folk’ stijl maken het dat de muziek van Johnny een gevoel van echtheid heeft, zijn muziek het is uit het leven gegrepen. Zo ook deze track.
Al word je de eerste 20 seconden op de proef gesteld, het nummer begint namelijk met zachte rinkelgeluiden die niet echt verband houden met elkaar. Maar als je dat “doorstaan” hebt, word je rijkelijk beloond. Het klinkt niet zo vrolijk als de voorgangers, maar het laat mooi zien dat Johnny groeit als songwriter.

Voor dit nummer haalt hij inspiratie uit het overlijden van zijn vader toen hij 18 jaar was. Voor hem een verschrikkelijke ervaring, maar net als andere artiesten haalt hij inspiratie uit momenten als deze. Gelukkig heeft het leven ook zijn mooie kanten, hij is vader van een prachtige dochter. En in zijn dochter ziet hij bepaalde kenmerken van zijn vader terug. Zelf omschrijft het als volgt: “I had a really strong sense of my daughter having elements of my Dad when she came along. It made me kind of laugh – that cyclical sense, of thinking of my daughter as my Dad.”

‘Raising the Dead’ gaat onder je huid zitten, na een paar keer luisteren zing je het refrein uit volle borst mee. En juist dat is de kracht van dit emotionele nummer.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.