The Black Keys – I Forgot To Be Your Lover

Dan Auerbach en Patrick Carney zijn de drijvende kracht achter The Black Keys en brachten ons al prachtige tracks als ‘Gold on the Ceiling’, ‘Lo/Hi’ en recent ‘Crawling Kingsnake’. Dit duo weet de bluesmuziek levend te houden door het te verpakken in een modern jasje. Dat jasje past anno 2024 nog steeds erg goed.

Binnenkort is het weer Valentijnsdag, de dag vol romantiek en liefde. Dat is duidelijk hoorbaar op deze nieuwe single: “Have I told you lately that I love you? Well if I didn’t, then I’m sorry.” De bluesmuziek leent zich uitstekend om de (liefdes)pijn van het leven te beschrijven.

Het is niet de eerste keer dat dit nummer het levenslicht ziet, het origineel werd in 1968 door William Bell uitgebracht. Er verscheen in 1971 een reggae versie en in de eighties ging Billy Idol ermee aan de haal, het leverde hem een bescheiden hitje op in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Amerika.

The Black Keys brengen met deze uitmuntende  versie een blues track met een psychedelisch tintje waar je geen genoeg van kunt krijgen.  Het is tevens de opmaat voor de nieuwe langspeler Ohio Players, dat album zal op 5 april verschijnen.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.